Блешні колебалки для риболовлі на спінінг

Блешні колебалки для риболовлі на спінінг

02.03.2024
0

Сезон відкритої води ще тільки розпочався, а рибалки-спінінгісти, і ми в тому числі, вирушили половити першого, вельми трудового, хижака. Свої заповітні місця є у будь-якого більш-менш досвідченого спінінгіста, є вони й у нас. Місця ці не те, щоб дуже секретні, але все-таки певною мірою особисті, і навіть інтимні, тому викладати на загальний огляд точні координати цих точок не заведено, і вважають у середовищі правильних рибалок поганим тоном, тим паче недоречні наполегливі вимоги зробити це від деяких несвідомих колег по захопленню, це неправильно з будь-якого погляду. Не згодним із цією точкою зору порадимо просто піти... на риболовлю. А правильних рибалок запрошуємо подивитись цікаве відео про спінінгову риболовлю на джиг у закид ранньою весною в Обводному на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Перевірена класика для спінінгової риболовлі
  • Чим хороша блешня колебалка

Досить часто багато рибалок, особливо молодих і не дуже досвідчених, схильні необґрунтовано ігнорувати класичні рибальські приманки і методики, віддаючи перевагу новомодним стратегіям. Це, з одного боку, можна зрозуміти, реклама потужним катком проходить нашою реальністю, істотно деформуючи незміцнілі уми і вбиваючи здатність мислити об'єктивно на користь чийогось підступного плану, але настав час, як то кажуть, і свою голову вмикати. Варто озирнутися, і відразу виявиться багато чого корисного і цікавого загалом, і серед рибальських приманок, зокрема. Це називається класикою, тобто тим, що перевірено часом і вже не втратить своєї актуальності ніколи. Поговоримо сьогодні про спінінгові блешні колебалки.

Блешні, що коливаються, для риболовлі існують, мабуть, не одну сотню років, а то й тисячоліть, водночас їхній зовнішній вигляд не дуже-то і змінився, хіба що кількість варіантів всіляких покриттів і фарбувань збільшилася до безмежності, а в іншому це та сама стара добра пластина плоскою або особливим чином вигнутої форми, найчастіше з металу. Пара отворів, до одного з яких кріпиться гачок, а за інший приманка прив'язується до основної волосіні. Алгоритм застосування простий і зрозумілий - закидаємо у водойму, тягнемо, ловимо рибу, просто, доступно, легко запам'ятати, а головне - працює ж. Серед переваг цієї чудової блешні - її доступність, як за ціною, так і за простотою освоєння, її можна сміливо рекомендувати навіть новачкові. Базова техніка полягає в простій рівномірній проводці на деякому горизонті глибини, можна біля дна, а можна біля поверхні. Утім, джигова сходинка теж буде доречною, головне контролювати, щоб залізяка не увійшла в штопор, таке рибі зазвичай не подобається. Плюсів колебалці додає і її неперевершена далекобійність, бо летить вона, без перебільшення, за горизонт, і дістати, приміром, таку рибу, як жерех, можна тільки в такий спосіб, жоден воблер або силікон так літати не може. З огляду на особистий досвід, комплект із десятка різних, але правильно підібраних, блешень колебалок може спіймати практично будь-якого хижака наших водойм, і якщо ми досі не зупинилися виключно на них, то це тільки тому, що весь час ловити одними й тими самими принадами банально нудно, загалом, не наш це метод. Але мати при собі пару-трійку таких блешень настійно рекомендуємо.

Спінінгова блешня колебалка гідна написання книжки, і то не факт, що вдасться описати її в повному обсязі, у нашій статті звернемо увагу читача на основні, на наш погляд, її переваги:

  • Доступна ціна, простота освоєння
  • Чудова далекобійність
  • Величезне різноманіття форм і забарвлень
  • Є варіанти під будь-яке вудилище і рибальську тактику
  • Здатна виручити при тотальному безкльові
  • Необмежене поле для експериментів
  • Приємно ловити, усвідомлюючи, що її винахідник, можливо, проживав одночасно з мамонтами

Ось така це приманка для спінінга, до речі, вибрати і купити блешню колебалку онлайн з доставкою можна в інтернет магазині FishBum, Київ, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->