Блешня Прищ, ручна робота

Блешня Прищ, ручна робота

26.11.2021
1

Блешня Прищ, уловиста коливання ручної роботи

Ця досить уловиста приманка ручної роботи відмінно зарекомендувала себе на вітчизняних водоймах. Прототипом для її створення послужила популярна колись блешня американського виробництва, яка була доопрацьована та змінена відповідно до особливостей риболовлі у водоймах України та Європи.

  • Особливості, переваги блешні Прищ
  • Кого і коли ловить
  • Кольорова гамма

Що ж є коливання Прищ? На вигляд нічого особливого, блешня як блешня, але не все можна визначити суто візуально. Величезний вплив на уловистість та інші параметри має геометрія блешні, і з цим у Прища все гаразд.
Варто звернути увагу на те, що блешня Прищ чудово працює не тільки при лові в занедбаність, вона здатна принести рекордні улови при риболовлі на хижака у виска. Для цього її потрібно підкидати з різною амплітудою та зусиллям, не забуваючи витримувати ефектні, практично театральні паузи.

Основними перевагами приманки є стабільність польоту та гри. Вона летить не тільки дуже далеко, а й досить точно. Гра Прища стабільна, вона не зривається у штопор на дуже повільній, ні надшвидкій проводці. Діапазон можливих проводок воістину необмежений.

Різноманітність варіантів анімації дозволяє використовувати Прищ цілий рік, адже проводка цієї блешні може адаптуватися під темп підводного життя будь-якої пори року. Влітку вона може практично глиссировать, заманюючи спритного жереха, восени перевалюючись спокушати жадібну ненажерливу щуку, а взимку «сипатися» і виводити з себе флегматичного судака.

Колірний ряд цих приманок, може здатися, не дуже різноманітний, але це тільки на перший погляд, кольори вибрані не просто так. Саме ці забарвлення зарекомендували себе на практиці найкращим чином.

В умовах слабкого освітлення, наприклад, у похмуру погоду, у каламутній воді або на солідній глибині краще працюватимуть найяскравіші варіанти. Коли яскраво світить сонце, хоч це і не найкращий час для лову хижака, але все одно варто скуштувати кольори більш приглушені. При середньому світлі та прозорості води слід задіяти різні варіанти, робітникам може виявитися будь-який, особливо добре проявляють себе комбіновані версії, темні зі світлим. Якщо риба пасивна, прийдуть на допомогу яскраві кольори-провокатори, вони провокуватимуть потенційний трофей закидання за закидом, і рано чи пізно їм не встояти.

Є варіанти цієї блешні з гладкою і пухирчастою поверхнею, і це не просто. Різні типи поверхонь генерують світлові відблиски різної інтенсивності, якщо класичний рівний бік створює блиск навіть при мінімальному світловому потоці, то горби випускають різноспрямовані іскри, не такі яскраві та підозрілі, а, навпаки, дуже привабливі.

При виборі блешні обов'язково варто звертати увагу на її розмір. Насамперед це пов'язано з розміром кормової бази хижака, занадто велика або дуже дрібна приманка викличе у підводних мешканців закономірну підозру, в цьому випадку клювання можна і не дочекатися.

Якщо має бути лов щуки, краще скористатися металевим повідцем, інакше можна легко розлучитися не тільки з трофеєм, що клюнув, але і з самою приманкою. Про зуби цієї хижачки ходять легенди, і це не просто байки. Якщо спокусити зубасту хижачку з металевим повідцем ніяк не вдається, можна скористатися повідцем з флюрокарбону, але тільки завтовшки не менше 0.5 мм, менший діаметр, швидше за все, буде швидко зрізаний.

Не дуже товстий повідець з флюру, діаметром від 0.28 мм до 0.40 мм приблизно, буде більш ніж доречний під час риболовлі на судака, а на окуня краще скористатися діаметрами 0.20 мм – 0.30 мм, цього буде цілком достатньо. Причому призначення повідця в окуневій та судаковій риболовлях буде зробити снасть більш витонченою та непомітною для риби.

На щуку краще брати Прищі більші, а ось судака, окуня і жереха напевно вразять варіанти середні та навіть дрібні.

Ось така вона, рибальська приманка на хижака, блешня коливання ручної роботи Прищ.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->